v22

2009-12-03, 21:44:47 / Kategori: Gravid ♥
Idag går vi in i vecka 22 (v21+0). Nu känner jag hur lilleman rotar runt inne i magen och vrider och vänder på sig flera gånger om dagen. O är på magen mest hela tiden han också men än så är inte rörelserna inte tillräckligt starka och lillen är inte stor nog. Men jag mår bättre och bättre, har bara spytt någon gång mer. Men halsbrännan börjar krypa sig på.. Men jag njuter som bara den!


Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.


Linn

Åh, vad spännande! Står inte på förrän han är här.:) Hoppas att ni får en mysig helg! kramar



2009-12-04, 21:15:01



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?