Gott jäkla nytt år!

2009-12-31, 19:50:58 / Kategori: Vardagsbestyr

bild lånad härifrån



Nu är jag hemma efter en lång jobbdag. Gratängen är i ugnen och köttet ligger och gosar ihop sig i en röra. Sedan ska köttet stekas och sen ska vi äta äta äta tills vi blir ännu mer gravida här hemma. Men jag ska nog ta och vila lite innan maten så jag orkar med kvällen/natten. Ska över till svärmor sen innan vi ska ut och smälla fyverkerier. Men until then... Gott nytt år!

Onsdagsmorgon

2009-12-30, 09:09:40 / Kategori: Vardagsbestyr


Såhär kände jag mig när jag knatade upp idag.. Men nu har jag moffat i mig lite rostade mackor och varm choklad. Känner mig fortfarande helt mosig i huvudet men jag ska nog komma igång snart, på med lite färg i ansiktet bara.

Idag blir det en lång dag på jobbet men jag jobbar ju med skönaste Linda och Jeanette. Så jag hoppas dagen går fort och att ryggen håller sig i schack för annars vet jag inte vad jag gör.
Men nu ska jag fixa mig. Later!

Tips

2009-12-29, 15:30:18 / Kategori: Vardagsbestyr


Det absolut bästa sköljmedlet någonsin. Har aldrig använt denna förr men åh herre min je vad den luktar gott! Denna ska ni testa säger jag bara. Tvättar som en tok just nu, men fy så gott det luktar och rena kläder är alltid ett plus! Bad O att kolla om där fanns några tvätttider imorse när han gick men icke.. Så det blir till att tvätta hemma. Funkar det med.

Men nu ska jag och stora magen ordna lite innan jag slänger mig i duschen. Sen ska vi shoppa fyverkerier och så blir det hemmalagad indiskt ikväll. Mumma!

Lite presenter..

2009-12-29, 12:12:52 / Kategori: Vardagsbestyr


Fick så himla fina Kosta Boda tomtar av min gudfar på julafton. Dessa och en jättefin skål. Sen fick jag en himla massa mer fint av allihopa, men orkar inte lägga upp allting. Av svärmor fick jag två stora presentkartonger med kläder till lilleman. Så nu är byrålådan nästan full med kläder!



Sen hittade O ett jättefint set med kostymbyxor och väst som han inte kommer kunna använda på ett bra tag men fint är det iaf. Han kommer vara snyggast i stan när han får de på sig!

v24+5

2009-12-29, 11:33:53 / Kategori: Gravid ♥
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Var hos barnmorskan förra veckan och allting såg jättebra ut. Hon mätte magen och lyssnade på hjärtat som slog väldigt bra. Tog upp min onda rygg och jag blev bara så sur över reaktionen! Men men! Ingen idé och hänga upp sig på det nu..

GOD JUL

2009-12-24, 09:08:53 / Kategori: Vardagsbestyr


God Jul allihopa! Jag är uppe och sitter och myser med tända ljus och ska göra mig iordning snart. Sen blir det till att väcka O så vi kommer iväg. Han ska ordna lite sista minuten grejer. Sen åker vi till mamma och pappa för jul mys.

Men nu måste jag vakna till liv.. Herregud så slö jag är!

Jajamensan

2009-12-22, 14:09:18 / Kategori: Vardagsbestyr
Sitter hemma hos mamma och pappa på lillebrors dator ett litet slag. Allting gick fint på mvc och vi gjorde hela rubbet. Pissa i kopp, stick i fingret, blodtryck, vägning, mäta magen och lyssna på hjärtljudet. Han lät så fint och allting såg prima ut! Fick lite info om föräldragrupper och föreläsningar vi ska gå på lite längre fram.
Ska nog ta mig en liten tupplur nu tror jag, annars kommer jag slockna mitt under julbordet. Sen ska jag göra mig iordning för julbordet, det blir firandet för O idag. Lite presenter ska han få med..
Men nu - tupplur.. Later!

congratulations

2009-12-22, 07:20:36 / Kategori: Vardagsbestyr


Idag är det O's dag. Grattis på födelsedagen underbaraste hjärtat! 24 år idag. Blir presenter och firande lite senare. Kärlek från mig och lilleman!

Tisdag

2009-12-22, 07:14:34 / Kategori: Vardagsbestyr
Morgon! Har tänt ett par ljus, druckit en kopp o'boy och tittar på pantertanterna på 9an. Men nu ska jag blåsa mitt hår torrt och klä på mig innan jag åker hem till mamma och pappa en vända innan barnmorskan. Sen ska jag uträtta lite ärenden, sen hem igen och så till mamma och pappa igen innan vi sk apå julbord ikväll jag och O. Mormor är ju här så jag måste passa på och träffa henne med. Men nu ska jag fixa!


Dagens bravader

2009-12-21, 22:51:47 / Kategori: Vardagsbestyr
Idag åkte jag till Skärholmen och ordnade de sista julklapparna. Phuh så skönt o ha allting gjort! Sen hittade jag lite mamma-kläder till mig själv med. Mina allra första. Blev ett par tights, en klänning och en skjort-tunika. Tänkte ha någon av de imorgon då vi ska på julbord med O's firma. Känns så himla skönt o ha plats för magen! Ska se om jag hittar någon/några linnen imorgon med, de behövs verkligen o mina vanliga är nåågot tajta om magen nu.
Efteråt så ringde jag in lite sällskap i form av Paola och Emir. Och så kom O med. Vi satt och åt, babblade och myste med lillen.

Sen for vi hem och ordnade till lite här hemma. Sen kom svärmor och O's syster hit på lite fika. Och efter att de gått började jag slå in de sista klapparna och födelsedagspresenter till hjärtat. Men nu ska jag snart hoppa i säng för imorgon ska jag upp tidigt för att åka till mamma och pappa för att hämta bilen. Sen blir det barnmorskan och IKEA en snabb vända.

Men vi hörs mer imorgon! Nightie!


Bulle i ugnen eller vad?

2009-12-20, 20:10:55 / Kategori: Gravid ♥


Kolla skillnaden! Fast nu ser jag ju ut som en hösäck på andra bilden, men det skiter jag i. Jag sitter som en kratta med. Första bilden är jag tidigt i somras när lilleman inte bodde i magen. Andra är från idag. 24 veckor gången. But i like it!

Ikväll rultar han runt med. Men vi bara myser på lilleman och jag.

Lyckligast i världen

2009-12-20, 08:59:37 / Kategori: Vardagsbestyr
Finns nog ingen som är så trött som jag är just nu. Får knappt sova någonting alls om nätterna känns det som och ont i ryggen har jag som en gnu. Men jag har tagit en varm dusch och ska snart kladda på ett ansikte och piggna till lite innan jag beger mig till jobbet. Har sån lust att knycka O's bil och köra till jobbet istället för att kånka t-bana. Är ju faktiskt bara idag kvar sen är jag ledig nästan hela veckan som kommer, så jag får bita ihop idag.. Dessutom så hålls jag ju vaken av världens underbaraste lilleman i magen.

Och imorgon kommer allra käraste mormor ner hit till oss. Som jag längtar efter den människan! Hela veckan ska jag bara umgås med henne, fixa inför julen och sen äta, äta äta som en tok. Blir nog till och spräcka en tarm ändå tror jag. Men jag äter ju för två nu så jag kommer undan med det ;) Lilleman levde om som bara den i magen igår. Såg tillomed hur magen rörde på sig när han skulle snurra runt. Det kändes riktigt tufft ska ni veta gott folk. Att känna sitt lilla hjärtegryn inne i sig är en helt otrolig känsla. Jag tror jag är lyckligast i världen faktiskt.

Men nu ska jag blåsa mitt hår en smula annars kommer jag aldrig iväg idag! Ciao!

torsdagsmorgon

2009-12-17, 06:39:50 / Kategori: Vardagsbestyr
Godmorgon! Sitter och har precis fixat och trixat klart med mina papper som skall skickas in idag. Ätit en superdupergod frukost och ute blåser det nästan snöstorn. Haha. Men nu ska jag och magen ta och fixa till oss innan vi beger oss ut.. Får nog bli vinterjackan idag om jag får på mig den! Vi hörs senare!

Morgon

2009-12-15, 10:20:19 / Kategori: Vardagsbestyr
Oj vad snön bara yr ner! Gick nyss upp och har tagit mig en kopp o'boy och e skål med yoghurt o havrefras. Sitter och ska skriva klart mina papper som ska skickas iväg snarast möjligt. Och julklapps-listan. För så fort jag är klar så ska jag åka och handla julklappar. Hoppas jag hinner få klart alla idag! Under julklappshandeln ska jag få låna bilen av papsen med och sen ska jag åka och stor-handla.

Och om mamma inte känner sig sjukare idag så ska jag dit sen och baka lite inför julen. Är verkligen sugen på lussekatter så jag hoppas hon är bra.

Men nu ska jag fortsätta här hemma så jag kommer iväg någongång!

Mums fillebabba!

2009-12-14, 19:49:33 / Kategori: Vardagsbestyr
Har ätit en god köttbulle-middag med O här hemma. Och just som jag höll på att sega ihop helt så åkte vi iväg för att fixa lite till bilen. Och om det gjorde susen! Kall och frisk luft gjorde mig någorlunda pigg igen.


O står och fixar lite under huven medans jag sitter och värmer mig.

Och när vi nu kom innanför dörren blev jag så sugen på glass så jag slängde ihop två skålar med glass, chokladsås och jordgubbar åt oss. Mumma! Nu ska jag mysa framför teven!


v23

2009-12-13, 17:36:53 / Kategori: Gravid ♥
Är inne i vecka 23 nu. 22+3 närmare bestämt. Han är en riktig akrobat där inne i magen och O kände honom för första gången häromdagen.

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Tejmiddag!

2009-12-12, 15:37:55 / Kategori: Vardagsbestyr
Nu är vi en micro rikare. Har lämnat av bilen hos mamsen och papsen, kommit hem, spacklat till mig lite. Nu ska jag strax röra mig mot jobbet och möta upp Jeanette. Sen ska vi iväg på tjejmiddag! Vi hörs senare alla sötnosar!

Lördag lördag lördag

2009-12-12, 10:37:18 / Kategori: Vardagsbestyr
Igår vart det en tur till mamma och pappa efter jobbet. Åt och bara mådde gott. Lilleman i magen levde om som bara den under hela dagen igår, tror verkligen han kommer bli akrobat eller något. Haha. Sen var jag lite chaffis åt lillebror innan vi vände om och åkte hem O och jag. Har bilen idag med och nu sitter jag bara och väntar på att O ska komma upp och äta sin frukost som väntar på honom. Sen ska vi åka iväg och shoppa lite!

Grattis Anna!

2009-12-09, 18:09:56 / Kategori: Vardagsbestyr
Hejsan hoppsan! Fy tusan vad lång dag på jobbet idag.. Haft så jäkla ont i korsryggen men nu är dagen över. Nu håller jag på och lagar till en superdupergod köttfärslimpa. Efter mormors recept. Appropå mormor så har hon och jag namnsdag idag. Grattis alla andra Annor där ute!

Nu ska jag koka lite potatis och vänta in att O kommer hem.

Morning has broken

2009-12-07, 10:03:08 / Kategori: Vardagsbestyr
Godmorgon. Här håller jag på och tvättar lite, det behövdes efter 1 ½ vecka borta. Medans jag väntar på att det ska bli klart så sitter jag framför TV4 och O som hjälpte till imorse ligger här bredvid i soffan och sover lite nu innan chefen hans ringer. Sen ska jag bara ta det lugnt idag med och plugga lite.. Later!

Fredag 5

2009-12-04, 21:25:58 / Kategori: Vardagsbestyr
Vart en hemma-dag idag. Vaknade imorse och mådde inte alls bra, så jag ringde och sjukanmälde mig. Är så himla less på att folk ska koppla minsta lilla sak till graviditeten. Jag kokar när folk håller på så.. Men men. Kröp ner i sängen igen och sov ut länge. Det behövdes verkligen kan jag säga!

Sen vart det slappande och lite frukost som gällde. Sen vart det minsann 1-årskalas för lilla Sebbe. Han fick ett gåvokort på poliovaccin som går till barn ute i världen och ett par tuffa converse skor som han kan ha lagomt till våren. Drack en massa te och åt lite tårta. Sen raka vägen hem igen där jag lagade mig lite mat och drack ett stort glas mjölk till. Nu slappar jag i soffan och ska glo på lite the hills och kurera mig.

v22

2009-12-03, 21:44:47 / Kategori: Gravid ♥
Idag går vi in i vecka 22 (v21+0). Nu känner jag hur lilleman rotar runt inne i magen och vrider och vänder på sig flera gånger om dagen. O är på magen mest hela tiden han också men än så är inte rörelserna inte tillräckligt starka och lillen är inte stor nog. Men jag mår bättre och bättre, har bara spytt någon gång mer. Men halsbrännan börjar krypa sig på.. Men jag njuter som bara den!


Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.


Seg i bollen

2009-12-03, 21:35:06 / Kategori: Vardagsbestyr
Vart en lång dag på jobbet idag. Men när jag kom hem så hade min karl fixat och donat här hemma, kändes så himla skönt! Sen fixade han middag åt oss och strax efter det degade jag ihop totalt, haha. Sov en kvart ungefär men det räckte. Känner att förkylningen bara blir värre nu med.. Phuh. Orkar inte med och vara sjuk.. Men nu ska jag snart krypa ner mellan lakanen och somna tidigt. Gonatt!

Födelsedag

2009-12-02, 15:14:35 / Kategori: Vardagsbestyr
Hallå hallå! Tillbaka i storstan nu med en dunderförkylning.. Kom hem runt lunch och blev uppplockad av papsen. Så himla skönt. Hade både ont  svanken och va trött som en tok.

Men nu är jag hemma igen och har pysslat lite med presenter. Det är nämligen pappas födelsedag idag! Hämtat ut paket som innehöll en snygg-väska som jag beställt. Men nu kommer snart skjutsen som ska ta oss hem till mamsen och papsen på födelsedags-middag. Och lilleman i magen lever om som bara den idag, så himla mysigt!

Off we go!